Επανακατάσταση μπαταρίας αυτοκινήτου - Πώς να το κάνετε;

Συγγραφέας: Laura McKinney
Ημερομηνία Δημιουργίας: 1 Απρίλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 14 Ενδέχεται 2024
Anonim
Επανακατάσταση μπαταρίας αυτοκινήτου - Πώς να το κάνετε; - Αυτόματη Επισκευή
Επανακατάσταση μπαταρίας αυτοκινήτου - Πώς να το κάνετε; - Αυτόματη Επισκευή

Περιεχόμενο

Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας δεν διατηρεί φόρτιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου το πρωί. Οι περισσότερες μπαταρίες αυτοκινήτων αποτελούνται από μόλυβδο και οξύ.

Χρησιμοποιούν χημικές αντιδράσεις μεταξύ του οξέος για να δημιουργήσουν ένα φορτίο. Το μειονέκτημα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου το θείο συσσωρεύεται στους ακροδέκτες, γεγονός που εμποδίζει την ασφάλεια της μπαταρίας.

Συνιστάται η επανακατάταξη μπαταριών αυτοκινήτου το πολύ πέντε έως έξι φορές. Οι μπαταρίες φθάνουν και πρέπει να αντικατασταθούν μετά από λίγα χρόνια.

Πώς να κάνετε επανακατασκευή μπαταρίας αυτοκινήτου

1. Ελέγξτε την τάση

Η ένδειξη τάσης στην μπαταρία σας καθορίζει εάν η μπαταρία σας μπορεί να επανακατασκευαστεί. Φορτίστε την μπαταρία σας με φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου και αφήστε την να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες. Εάν είναι ΟΚ, θα πρέπει να διαβάσετε τάση 12-13 βολτ. Ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την μπαταρία είναι με έναν ελεγκτή μπαταρίας αυτοκινήτου ή έναν ελεγκτή φόρτισης μπαταρίας αυτοκινήτου.

2. Καθαρίστε τους ακροδέκτες

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συσσώρευση θείου στις πλάκες μολύβδου επηρεάζει την ικανότητα της μπαταρίας σας να παρέχει φόρτιση. Η αφαίρεση αυτής της διάβρωσης είναι το πρώτο βήμα στην αποκατάσταση. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας λύση καθαρισμού κάνοντας ένα μείγμα από 2 μέρη μαγειρικής σόδας και 1 μέρους νερού. Ανακατέψτε το διάλυμα σε μια πάστα και τρίψτε τους πόλους με οδοντόβουρτσα ενώ ρίχνετε το διάλυμα στους πόλους.


Αυτό πρέπει να το κάνετε με γάντια, καθώς το οξύ είναι ακόμη αντιδραστικό. Σε περιπτώσεις όπου παρατηρείτε υπερβολική διάβρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλύβδινο μαλλί ή γυαλόχαρτο 300 κόκκων για να αφαιρέσετε το θείο από τους πόλους.

3. Αντικαταστήστε το παλιό οξύ

Μια καλή μπαταρία θα πρέπει να έχει τιμή περίπου 12,6 βολτ. Οι τιμές μεταξύ 10 και 12 βολτ σημαίνουν ότι μπορείτε να επανακατασκευάσετε την μπαταρία, αλλά κάτω από 10 βολτ χάνετε το χρόνο σας. Πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό οξύ από την μπαταρία και να το αντικαταστήσετε έτσι ώστε να μπορείτε να μετρήσετε 12,6 βολτ. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι με σχισμές για να αφαιρέσετε τα καπάκια της μπαταρίας.

Πολλές νεότερες μπαταρίες δεν έχουν καπάκια για επαναπλήρωση! Εάν το οξύ είναι πολύ ασθενές, πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία!

Κρατήστε έναν κάδο κοντά σας στον οποίο μπορείτε να ρίξετε το περιεχόμενο της μπαταρίας. Οι περισσότερες μπαταρίες έχουν από δύο έως έξι καπάκια. Τοποθετήστε τα καπάκια σε ασφαλές μέρος, ώστε να μην χάσετε κανένα από αυτά. Βεβαιωθείτε ότι το οξύ δεν έρχεται σε επαφή με τα ρούχα ή τα χέρια σας. Εάν χύσετε κατά λάθος κάτι, χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα για να εξουδετερώσετε το αποτέλεσμα.


4. Επισκευή

μπαταρία αυτοκινήτου

Το κρίσιμο βήμα για την αποκατάσταση της μπαταρίας σας είναι η χρήση ηλεκτρολυτών για την αναπλήρωση των κελιών μπαταριών σας. Αυτός ο ηλεκτρολύτης είναι ένας συνδυασμός αποσταγμένου νερού και αλάτων Epsom. Ρίξτε το περιεχόμενο στα κελιά της μπαταρίας σας, αλλά μην τα κλείσετε με τα καπάκια. Αυτό θα επιτρέψει στον ηλεκτρολύτη να υπερχειλίσει κατά τη φόρτιση.

Εάν χρησιμοποιείτε το άλας Epsom ως ηλεκτρολύτη, πρέπει να το αναμίξετε σε αναλογία ενός μέρους άλατος Epsom και ενός μέρους αποσταγμένου νερού. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι ο θειικός χαλκός.

5. Φορτίστε την μπαταρία

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα και το μεγαλύτερο. Για να φορτίσετε πλήρως την μπαταρία, θα πρέπει να περιμένετε χρόνο φόρτισης 24 έως 36 ώρες ανάλογα με την ταχύτητα φόρτισης του φορτιστή. Αυτό εξαρτάται από φορτιστές μπαταριών που λειτουργούν με 2 έως 12 αμπέρ. Κατά τη φόρτιση, βεβαιωθείτε ότι ο αρνητικός ακροδέκτης είναι συνδεδεμένος στο μαύρο καλώδιο του φορτιστή μπαταρίας. Μπορείτε να πείτε ότι η μπαταρία φορτίζεται πλήρως ελέγχοντας τις ενδείξεις τάσης. Αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 12,42 βολτ ανάλογα με το φορτιστή.


Συμβουλές για να διατηρείτε την μπαταρία σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας

Ετήσια συντήρηση

Διατηρείτε πάντα τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας φορτισμένη. Μια μπαταρία χαμηλής τάσης θα καταστρέψει το αυτοκίνητο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Χρησιμοποιήστε έναν φορτιστή συντήρησης μία φορά το μήνα για να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου σας είναι πάντα φορτισμένη.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να αποφορτιστεί πλήρως η μπαταρία του αυτοκινήτου σας για να την επανακατασκευάσετε. Καθώς οι θειικοί κρύσταλλοι σχηματίζονται γύρω από τους ακροδέκτες της μπαταρίας, αυτό θα εμποδίσει την ικανότητά τους να λειτουργούν αποτελεσματικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το θειικό μόλυβδο παρεμβαίνει στην ηλεκτρική αντίσταση των ακροδεκτών της μπαταρίας.

Όσο συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την μπαταρία σας με αυτό το θειικό άλας, τόσο περισσότερο επιδεινώνεται. Ένας αναγεννητής μπαταριών θα το αποτρέψει. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τους ακροδέκτες της μπαταρίας με κάποιο διάλυμα κοκ ή σόδα ψησίματος.

Ελέγξτε τη στάθμη του νερού της μπαταρίας

Εάν έχετε παλαιότερη μπαταρία με καπάκια πλήρωσης, συνιστάται να ελέγχετε τη στάθμη νερού της μπαταρίας κάθε πέντε έως έξι μήνες. Για τις μπαταρίες υγρών κυψελών, η στάθμη του νερού στα κελιά πρέπει να αγγίζει σχεδόν το κάτω μέρος της οπής πλήρωσης. Εάν η στάθμη είναι χαμηλή, χρησιμοποιήστε μια χοάνη για να γεμίσετε λίγο αποσταγμένο νερό μέχρι να γεμίσει. Αποφύγετε την υπερπλήρωση ενός κελιού.

Καθαρίστε τους ακροδέκτες της μπαταρίας κάθε 6 έως 8 μήνες

Οι ακροδέκτες της μπαταρίας μπορεί να γίνουν φτωχοί αγωγοί εάν είναι γεμάτοι με θειικό μόλυβδο. Για να τα καθαρίσετε, αφαιρέστε προσεκτικά τους ακροδέκτες της μπαταρίας. Ανακατέψτε ένα διάλυμα απεσταγμένου νερού και μπέικιν πάουντερ. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν διάβρωση. Καθαρίστε την περιοχή με λίγο αποσταγμένο νερό. Μετά τον καθαρισμό, επιστρώστε τους πόλους με λίπος για να αποφύγετε περαιτέρω διάβρωση ή σκουριά.

Ελέγξτε την τάση της μπαταρίας

Είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτικές δοκιμές τάσης μπαταρίας όποτε συντηρείτε το αυτοκίνητό σας. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει νωρίτερα αν διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πριν. Μια τυπική μπαταρία πρέπει να έχει τάση μεταξύ 12,4 και 12,6 βολτ.

Επιθεωρήστε τη μόνωση

Δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα απομονωτές μπαταρίας. Αυτά είναι εκεί για να προστατεύσουν την μπαταρία από υψηλές θερμοκρασίες κάτω από το καπό, το οποίο μπορεί γρήγορα να στεγνώσει την μπαταρία. Ελέγξτε εάν ο μονωτής έχει υποστεί ζημιά και αντικαταστήστε αμέσως έναν φθαρμένο μονωτή.

Πάρτε την μπαταρία σας για τακτική συντήρηση

Μετά από κάθε 6.000 μίλια ή 6 μήνες, είναι σημαντικό να μεταφέρετε την μπαταρία σας σε πιστοποιημένο μηχανικό για έλεγχο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο σπίτι, αλλά τα περισσότερα γκαράζ διαθέτουν εξοπλισμό που δεν είναι άμεσα διαθέσιμος στους κανονικούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

συμπέρασμα

Η μπαταρία είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών στο αυτοκίνητο. Δεδομένου ότι οι περισσότερες μπαταρίες είναι μπαταρίες μολύβδου-οξέος, χάνουν φόρτιση με την πάροδο του χρόνου. Οι πόλοι μπορούν να γίνουν φτωχοί αγωγοί φόρτισης λόγω σχηματισμού θειικού άλατος. Για την αποκατάσταση της μπαταρίας σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα αλάτων Epsom και απεσταγμένου νερού για να ξαναγεμίσετε τα κύτταρα της μπαταρίας σας. Οι ακροδέκτες της μπαταρίας μπορούν να καθαριστούν με διάλυμα σκόνης ψησίματος και απεσταγμένου νερού. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τους πόλους. Ελέγχετε τακτικά την τάση της μπαταρίας σας για σημάδια δυσλειτουργίας.